dijous, 26 de març del 2020




   TAL DIA COM AVUI.


   El 26 de març de 1976 moría l'escriptor i filòsof xinès Lin Yutang. Després d'obtenir una beca per un doctorat a Harvard marxà cap a França i més tard a Alemanya. Però va ser a la Universitat de Pequín on va exercir de professor de literatura anglesa. Nominat al premi Nobel en diverses ocasions, va escriure obres com La importancia de vivir que, escrita l'any 1937, és l'obra de referència a Occident per a conèixer l'ancestral i rica cultura oriental. Temes com la felicitat, l'oci, el viatge, la cultura, la religió o la natura entre d'altres són tractats combinant coneixement teòric i experiència personal. Aquest fet, converteix l'obra no només en una font de saber per arribar a conèixer-nos a nosaltres mateixos sinó també, allò que som capaços de fer i, ho fa d'una manera que resulta entretinguda per al lector.

  I també tal dia com avui però de 1892 ens deixava Walt Whitman. Nascut als Estats Units l'any 1819, se'l considera un dels poetes més influents, Fernando Pessoa, Lorca, Neruda o Wallace Stevens, són alguns dels escriptors en els que podem trobar aquesta influència. L'any 1865 va escriure el famós poema "O Captain! My Captain!" com a homenatge a Abraham Lincoln que havia estat assassinat.
A principis de 1850 va ser quan va començar a escriure una col.lecció de poemes que fins a la seva mort seguiria editant i revisant, Hojas de hierba que si em permeteu dir-ho...va ser un plaer poder llegir. Us deixo un petit fragment d'un dels seus poemes:

   "si no das conmigo al principio,
    no te desanimes.
    Si no me encuentras en un lugar,
    busca en otro.
    En algún sitio te estaré esperando.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada